Vzdělávání
ŠVP Provoz společného stravování
Kód: 65-51-E/02 Práce ve stravování
Délka vzdělávacího programu: Dva roky denního studia.
Žáci získají v rámci učebního oboru vědomosti a především praktické dovednosti potřebné k vykonávání nižších pracovních funkcí ve stravovacích a ubytovacích zařízeních.
Způsob ukončení:
Závěrečné zkoušky, výuční list.
Vstupní předpoklady žáků:
Učební obor je určen žákům, kteří ukončili povinnou školní docházku v základní škole. Potvrzení o zdravotním stavu.
Možnosti uplatnění:
Učební obor připraví žáky k vykonávání jednoduchých činností ve společném stravování na úseku přípravy jídel pro studenou i teplou kuchyni, na úseku
obsluhy a v ubytovacích zařízeních.
ŠVP Provozní služby - práce ve zdravotnických a sociálních zařízeních
Kód 69-54-E/01 Provozní služby
Délka vzdělávacího programu: Dva roky denního studia
Žákyně jsou v učebním oboru připravovány k výkonu pracovních činností provozního charakteru v provozech kuchyní a prádelen, při opravách prádla a úklidových pracech ve zdravotnických a
sociálních zařízeních. Získané vědomosti a dovednosti jsou přínosem i pro osobní život.
Způsob ukončení:
Záverečné zkoušky, výuční list.
Vstupní předpoklady:
Učební obor je určen žákům, kteří ukončili povinnou školní docházku v základní škole a jsou zdravotně způsobilí.
Možnosti uplatnění:
Učební obor připravuje žáky na pracovní činnosti v provozech zdravotnických zařízeních, azylových ústavech a ústavech sociální péče, na úseku úklidu, prádelen, péči o prádlo, při
přípravě pokrmů a pod.
Potravinářská výroba - cukrářská výroba - dobíhající obor, do 30.6.2017, do oboru již nepřijímáme
Kód vzdělávání 29-51-E/01 Potravinářská výroba
Délka vzdělávacího programu: 3 roky denního studia
Žákyně získají vědomosti a praktické dovednosti z oblasti potravinářské výroby zaměřené na výrobu cukrářských výrobků, jemného pečiva, trvanlivého pečiva. Žákyně jsou připravovány k výkonu jednodužších činností týkajících se úpravy a zpracování surovin a pomocných látek používaných v cukrářské výrobě.
Způsob ukončení
Závěrečná zkouška - vysvědčení o závěrečné zkoušce a výuční list.
Vstupní předpoklady
Ukončená povinná školní docházka v základní škole. Splnění podmínek zdravotní způsobilosti.
Možnosti uplatnění
Absolvent se uplatní v potravinářském průmyslu při vykonávání jednoduchých činností při výrobě potravinářských výrobků zejména při výrobě cukrářských výrobků.
Cukrář - nový obor, zahájení od1.9.2015 prvním ročníkem
Kód vzdělávání 29-54-H/01 Cukrář
Délka vzdělávacího programu: 3 roky denního studia
Žákyně získají vědomosti a praktické dovednosti z oblasti cukrářské výroby zaměřené na výrobu cukrářských výrobků, jemného pečiva, trvanlivého pečiva. Žákyně jsou připravovány k výkonu činností týkajících se úpravy a zpracování surovin a látek používaných v cukrářské výrobě, pracují na výrobě drobných cukrářských výrobků, ale i řezů, rolád a dortů, věnují pozornost zdobení výrobků a jejich expedici.
Způsob ukončení
Závěrečná zkouška - vysvědčení o závěrečné zkoušce a výuční list.
Vstupní předpoklady
Ukončená povinná školní docházka v základní škole. Splnění podmínek zdravotní způsobilosti.
Možnosti uplatnění
Absolvent se uplatní v potravinářském průmyslu při vykonávání činností při výrobě cukrářských výrobků a jemného pečiva..
Vzdělávání
- základní informace
- fotogalerie
- střední škola
- personální zabezpečení
- akce školy
- školská rada
- dokumentace školy
- základní škola
Aktuálně
Výzva k podání nabídky na veřejnou…
VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU …
Kontakt:
Výchovný ústav, základní škola, střední škola
a středisko výchovné péče,
Velké Meziříčí,
K Rakůvkám 1
K Rakůvkám 1
594 01 Velké Meziříčí
tel/fax: +420 566 523 132
tel. ředitele: +420 566 521 200
Vítáme Vás na webových stránkách Výchovného ústavu Velké Meziříčí. Doufáme, že zde naleznete všechny potřebné
informace, v opačném případě nás neváhejte zkontaktovat, rádi na vaše dotazy odpovíme.