Vítání velikonoc 2022

O víkendu, v neděli 10.4.2022 proběhla ve Výchovném ústavu Žďár nad Sázavou akce s názvem Vítání velikonoc 2022. Akci pro děti a rodiče uspořádali zaměstnanci za pomoci chlapců z ústavu.

Kromě samotného přivítání tohoto tradičního jarního svátku, měla akce za cíl také vybrat určitou finanční částku, která následně bude použita pro nákup hygienických potřeb pro obyvatele válkou postižené Ukrajiny.

I přes nepřízeň počasí akce přilákala několik návštěvníků, kteří si mohli zasportovat, vyzkoušet některou z tvůrčích činností, či ochutnat něco z připraveného pohoštění.

Nejoblíbenějšími atrakcemi byla mezi malými návštěvníky tradičně velká trampolína a skákací hrad, maminky naopak zaujala možnost výroby velikonočních květináčů. Společně se svými dětmi pak všichni společně zdobili vajíčka a nevynechali ani malování na obličej, kdy jednoznačně vítězil motiv Spidermana a květinové vzory. Tatínci nejvíce ocenili kvalitu čerstvě smažených bramboráků.

Závěr celého odpoledne tvořilo hromadné opékání buřtů na ohni.

Akce se i přes velmi chladné počasí vydařila a výtěžek ve výši téměř 3000 Kč svědčí o solidaritě s osobami trpícími válečnými útrapami.

Děkujeme všem návštěvníkům, našim zaměstnancům a klientům našeho zařízení a doufáme, že se společně opět v létě uvidíme.


received-2915474078750716